آخرین اخبار
کد مطلب: 77164
افزايش جمعيت زنان مبتلا به ايدز تهديدي که بايد جدي گرفته شود
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 709

به گزارش سلام لردگان، در آمار بسياري از کشورها، بيشتر زناني که آلوده به اچ آي وي شده اند، از راه تماس جنسي با شريک آلوده، ويروس را دريافت کرده اند، زيرا زنان از نظر جسماني داراي آمادگي بيشتري نسبت به مردان براي دريافت ويروس هستند .

 آمارهاي اخير وزارت بهداشت حاکي از آن است که کشورما نيز از اين قاعده مستثني نيست .

براساس آخرين آمار وزارت بهداشت در تاريخ يکم مهرماه سال جاري 27هزار و 41 نفر در کشور داراي اچ اي وي مثبت شناسايي شدند که از اين تعداد پنج هزار و 118 نفر وارد فاز بيماري ايدز شده اند .

در اين تاريخ از جمعيت مبتلا به اچ آي وي مثبت و ايدز حدود 89.3 درصد را مردان و 10.7 درصد را زنان به خود اختصاص داده اند .

اين درحالي است که در تاريخ يکم تيرماه امسال جمعيت کل داراي اچ اي وي مثبت و مبتلا به ايدز شناسايي شده 26هزار و 556نفر در کل کشور بوده است که 89.6 درصد از اين جمعيت مردان و 10.4درصد زنان بودند.

البته مقايسه آمارامسال با آمار تاريخ يکم مهرماه سال گذشته که جمعيت کل مبتلايان به ايدز واچ آي وي مثبت 25هزار و 41 نفر گزارش شد و9.4 درصد از اين جمعيت مبتلا را زنان تشکيل مي دادند که در مقايسه با آمار سال 90 که بيش از 23هزار و 125فرد مبتلا، جمعيت مردان 91.5 و زنان 8.5درصد بوده مبين اين مسئله است که افزايش ابتلاي زنان به بيماري ايدز نمايان تر شده است.

اين نکته نشان مي دهد جمعيت شناسايي شده داراي اچ آي وي مثبت ومبتلا به ايدز درحال افزايش بوده و سهم زنان از اين بيماري نيز در حال افزايش است.

البته آمارروزافزون مبتلايان شناسايي شده بيماري ايدز براي هرقشري نگران کننده است اما ازآن جا که يکي از راه هاي انتقال اين ويروس انتقال از مادر باردار به کودک است افزايش ابتلاء زنان به اين بيماري را نگران کننده تر مي سازد .

با توجه به اينکه متوسط رده سني ابتلا به اين بيماري در کشور بين 25تا34گزارش شده که تاحدودي محدوده زماني باروري زنان نيز محسوب مي شود تولد نوزادان ناقل ويروس اچ آي وي در آينده اي نزديک دور از انتظار نيست .

براساس اين گزارش ها در تاريخ يکم مهرماه سال گذشته ابتلا به اين بيماري به دليل اعتياد تزريقي 69.2درصد و ازراه هاي آميزشي 11درصد بوده و اين در حالي که اين آمار درمهرماه امسال براي ابتلا از طريق اعتياد تزريقي 61.1درصد وازراه آميزشي 12.7درصد اعلام شده است .

اين امر نيز احتمال افزايش جمعيت زنان مبتلا به اين بيماري را قوت مي بخشد .

البته بر اساس آمارهاي دوسال اخيرحدود 80 تا 120هزار نفر داراي اچ آي وي مثبت و مبتلا به ايدز تخمين زده شده که تاکنون بيش از 27هزار نفر آنان شناسايي شده اند .

ازآن جا که ناقلان ويروس اچ آي ظاهري کاملا سالم دارند ودرافراد مختلف بين پنج تا 35سال اززمان ابتلا به اين ويروس تا زمان ظهورعوارض بيماري ايدز به طول مي انجامد، شناسايي اين بيماران و حفاظت از افراد سالم بخصوص قشر زنان و کودکان را با مشکلات عديده مواجه مي سازد .

 با وجود تمامي اين مسائل و مشکلاتي که سلامت جامعه زنان و نسل آينده را تهديد مي کند و مسئولان بايد به دنبال راهکاري براي شناسايي مبتلايان به ايدز وراه هاي کاهش انتقال ويروس اچ اي وي به ديگرافراد باشند.

راهکارهاي فردي براي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري وجود دارد که پايبندي به خانواده، استفاده ازابزار پيشگيرانه بيماري هاي مقاربتي، استفاده نکردن ازسرنگ تزريقي مشترک، اطمينان از استريل بودن لوازم و ابزار پزشکي و دندانپزشکي و استفاده ازابزار شخصي در آرايشگاه ها از مهمترين اين راهکارهاست .

 کارشناس مسئول مبارزه با بيماري هاي واگير مرکز بهداشت چهارمحال وبختياري آموزش گروه هاي سني 15 سال به بالا را راهکار موثري براي کاهش ميزان ابتلا به اين بيماري مي داند .

?شهلا شهرجردي? با بيان اينکه شناسايي اين افراد در گرو معرفي خود آنان است، اظهارمي دارد: افرادي که سابقه رفتارهاي پرخطر جنسي داشته يا مشکوک به ابتلاي به اين بيماري هستند بامراجعه به مرکز مشاوره بيماري هاي رفتاري مرکز بهداشت استان با حفظ اسرار از سوي مراکز بهداشتي مي توانند بصورت رايگان از خدمات بيماران مبتلا به ايدز بهره مند شوند .

وي مي افزايد: افراد مشکوک به ابتلا به ويروس اچ اي وي تا شش ماه با انجام آزمايشات دوره اي و مکرر زيرنظر قرار مي گيرند و پس از شش ماه اگر آزمايش اچ اي وي آنان منفي شد، شخص مشروط به اينکه طي اين مدت رفتارهاي پرخطر نداشته باشد به بيماري ايدز مبتلا نشده است .

وي تصريح مي کند: بيماران داراي آزمايش مثبت نيز پس از بروز علائم بيماري و نقص سيستم دفاعي بدن از سوي مراکز بهداشت با ارائه رايگان داروهاي مورد نياز زيرپوشش خدمات درماني قرار مي گيرند.

شهرجردي بيان مي دارد: براي پيشگيري از انتقال ويروس اچ آي وي، آرايشگاه هاي مردانه از سوي مراکز بهداشتي ملزم به انجام اقدامات بهداشتي براي مرداني شده اند که کيف سلامت(حاوي ابزار پيرايش شخصي) همراه داشته باشند و داشتن کيف سلامت به زنان نيز توصيه مي شود .

وي همچنين مي افزايد: اين کيف بصورت رايگان در اختيار بيماران ناقل ويروس اچ آي وي و يا مبتلا به بيماري ايدز قرار مي گيرد.

اين کارشناس مسئول درادامه با خودداري ازبيان تعداد مبتلايان به ايدز چهارمحال و بختياري يادآور مي شود: دراين استان به دليل پايبندي به خانواده وآموزش راهکارهاي کاهش آسيب، نظير استفاده نکردن از سرنگ مشترک تعداد مبتلايان به ايدز به نسبت جمعيت استان کم است .

شهرجردي با بيان اينکه انتقال ازمادر به کودک و خون و فرآورده هاي خوني از راه هاي انتقال اين بيماري است تصريح مي کند: تاکنون در چهارمحال و بختياري ابتلابه بيماري ايدز از اين طريق گزارش نشده است .

وي ادامه مي دهد: تزريق موادمخدردراين استان مهترين عامل وبيشترين درصد ابتلا را دربين ديگرراه هاي انتقال ويروس اچ اي وي به خود اختصاص داده است.

شهرجردي درادامه درزمينه نحوه بروز اين بيماري بيان مي دارد: زمان ابتلاء به ويروس اچ آي وي تا بروز بيماري ايدزبه طور ميانگين حدود 10سال به طول مي انجامد .

وي با بيان اينکه مبتلايان به ويروس اچ آي وي تا زمان نقص درسيستم ايمني و ابتلا به انواع سرطان و عفونت هاي کشنده، ظاهري کاملا سالم دارند مي گويد: اقدام موثري که ناقلان ويروس اچ اي وي بايد انجام دهند جلوگيري از انتقال اين ويروس به افراد ديگر است .

اين کارشناس مسئول مرکز بهداشت چهارمحال و بختياري با بيان اينکه شايع ترين رده سن ابتلا به اين بيماري بين 25 تا 34 سال است افزود: در اين راستا مراکز بهداشت استان سالانه با برگزاري برنامه هاي آموزشي براي نوجوانان درمدارس آنان را با اين بيماري و نحوه انتقال آن آشنا مي کند.

شهرجردي ادامه داد: براي هفته اطلاع رساني ايدز نيز کميته پايش واستراتژيک ايدز استاني تشکيل شده و وظايف سازمان هاي مربوطه، مصوب و در اختيار آنان قرار گرفته است .

 از نهم تا پانزدهم آذرماه با عنوان هفته اطلاع رساني ايدز در کشور نامگذاري شده است .

منبع م ايرنا

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس